-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8880 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

آيارو در روي عكس كعبه يا اماكن مقدسه نماز خواندن موجب كراهت است؟

در مكاني كه عكس باشد، چه رو به روي نماز گزار باشد و چه پشت سر او ، نماز خواندن كراهت دارد.(1)

$1. توضيح المسائل مراجع، ج 1، مسئلة 898.$

%28015 - 8: جنگ ايران وعراق از كدام يك از جنگ هاي (جهاد ابتدايي، جهاد دفاعي و جهاد با اهل بغي) محسوب مي شد؟

%28015 - 8: با توجه به اين كه مردم عراق مسلمان بودند، ولي متجاوز و شروع كنندة جنگ بودند، هم احكام جهاد دفاعي داست و هم جهاد با اهل بغي؛ يعني جهاد با افرادي كه عليه حكومت اسلامي طغيان كردند.

%28015 - 9: شرط بندي حرام است، مگر در مسابقة تيراندازي و اسب سواري. حال با توجه به اين كه امروز مردم سوار بر ماشين مي شوند، آيا شرط بندي بر مسابقات اتومبيل راني شامل اين حكم مي گردد؟

%28015 - 9: انواع مسابقات بدون برد و باخت مالي اشكالي ندارد امّا قرار داد و معامله كردن و شرط بندي و پول در آوردن در مسابقات بر اساس رواياتي كه وارد شده، در مورد مسابقة اسب دواني و تير اندازي بلا اشكال است. البته اين دو بازي در آن زمان براي جنگ هايي كه پيش مي آمد، مفيد بود، همان طور كه صاحب شرايع فرموده است.(1)

از مطالعة كتب فقهي از قبيل جواهر الكلام(2) و لمعه(3) و بررسي روايات در وسائل الشيعه(4) و كنز العمال(5) و ديگر كتب روايي شيعه و سنّي به دست مي آيد كه اين دو مسابقه و برد و باخت در آن دو در راستاي هدف بالاتري از قبيل آمادگي براي جنگ ها بود. بنابراين در زمان كنوني كه مسابقات اسب دواني مرسوم است، چون از آن در جنگ ها استفاده نمي شود، رهان جايز نيست و بعيد نيست قمار محسوب شود، ولي در تير اندازي بلا اشكال است.

تسرّي دادن حكم اسب سواري به مسابقاتي چون ماشين راني يا تانگ نظامي يا موتور يا هواپيما و يا وسائل ديگر خالي از وجه نيست، ليكن مشكل است.

بنابراين برد و باخت مالي (رهان) در اين گونه مسابقات غير از تير اندازي،بنابر احتياط و برد و باخت مالي (رهان) در مسابقات اسب و شتر سواري كه فعلاً موضوعيتي براي آمادگي رزمي ندارد، احتياطاً جائز نيست.

اما هر گونه مسابقه كه بدون برد و باخت مالي باشد، اشكالي ندارد. اگر در اين گونه مسابقه به برنده جائزه اي داده شود ، اشكال ندارد.(6)

$1. جواهر الكلام، ج 28، ص 212.$

%28015 - 10: آيا هنگامي كه مجتهد مطلق در دسترس باشد، باز مي توان از مجتهد متجزّي تقليد نمود؟ آيا مي توان از چند مجتهد متجزي در چند امر مختلف پيروي و تقليد كرد؟

%28015 - 10: ممكن است مجتهد متجزي در يك يا چند باب اعلم از مجتهد مطلق باشد. در اين صورت بايستي در باب هايي كه مجتهد متجزي اعلم است، از او تقليد كرد. اگر مجتهد مطلق در تمامي ابواب فقهي از متجزي اعلم باشد ، نمي توان از مجتهد متجزي تقليد نمود.

اگر چند مجتهد متجزي هر كدام در چند باب اعلم باشند، بايد در هر باب از هر كدام كه اعلم هستند، تقليد كرد.البته نظر عموم مراجع اين است كه با وجود مجتهد مطلق از متجزي نمي توان تقليد كرد.

%28015 - 11: كفارة ايلاء چگونه است؟ كفارة يمين چقدر است؟

%28015 - 11: ايلاء يعني قسم خوردن مرد بر ترك مواقعه باهمسرش. (1) اگر بر خلاف قسم عمل كند، كفارة خنث يمين دارد، مثلاً مردي قسم جلاله مي خورد كه با همسرم تا پنج ماه و تا آخر عمر مواقعه نخواهم كرد؛ كه بايد به قسم عمل كند يا اگر در اين مدّت مواقعه كرد، بايد كفارة بدهد. كفارة ترك قسم: عتق رقبه يا اطعام ده مسكين و يا پوشاندن آنان است. اگر توانايي نداشت، بايد سه روز روزه بگيرد.(2)



$1. تحرير الوسيله، ج 2، ص 357.$

$2. همان، ص 116.$





مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.